Olej a výměny oleje

Služba výměny oleje společnosti Vianor – jako po másle!

Účelem motorového oleje je mazat motor a tím snižovat opotřebení. Výměna oleje je proto jedním z nejdůležitějších úkonů údržby, protože bez mazání se zvyšuje tření a motor se může přehřát a zadřít. Když motor běží, hromadí se v oleji úsady a kovové části, které snižují mazací schopnost oleje a způsobují opotřebení motoru. Výměnou oleje vozidla poskytnete motoru čistý olej s lepšími mazacími schopnostmi.

Automobiloví výrobci mohou doporučovat relativně dlouhé intervaly mezi výměnami oleje, někdy i více než 30 000 km. Nicméně pro zajištění dobrého stavu motoru po dlouhou dobu doporučujeme olej vyměnit každých 10 000 – 15 000 km. Také doporučujeme výměnu provádět, když je motor teplý. Je pak snazší vypustit starý olej. Většina poboček Vianor nabízí službu výměny oleje pro osobní vozy a dodávky. V naší nabídce naleznete motorové oleje, olejové filtry, hydraulické a řetězové oleje a různé druhy maziv – jinými slovy, vše co potřebujete k výměně oleje, a ještě více.

Postup výměny oleje

Výměna oleje začíná vyšroubováním zátky v olejové vaně a vypuštěním starého oleje do nádoby umístěné pod vanu. Poté se vyjme olejový filtr. Je dobré zkontrolovat, že se starým filtrem bylo vyjmuto i gumové těsnění. V tuto chvíli se zátka našroubuje zpět do vany a podle potřeby se namontuje náhradní těsnění. Také se namontuje nový olejový filtr a těsnění. Poté se nalije nový olej a zkontroluje se jeho množství. Po výměně oleje by motor měl několik vteřin běžet, aby bylo dosaženo správného tlaku oleje. Po dokončení varovná kontrolka zhasne. Po výměně oleje by se mělo ještě jednou zkontrolovat jeho množství.

Olej lze namísto vypouštění také odsát. U některých modelů vozidel se to dokonce doporučuje. Motorový olej může být syntetický (uměle vyrobený), polosyntetický nebo minerální.

Společnost Vianor se za vás postará i o životní prostředí

Starý olej a filtry jsou toxický odpad. Služba výměny oleje společnosti Vianor zaručí nejen výkon vašeho motoru, ale i správnou likvidaci odpadu. Společnost Vianor namaže váš motor již za 79 eur (Výměna oleje společnosti Vianor zahrnuje maximálně 4 litry vhodného oleje z nabídky společnosti Vianor a práci na výměně oleje. Filtr a jeho výměna se účtují zvlášť.) Jako po másle!

© 2017 Pneu Kraus. Všechna práva vyhrazena.

Search